65+

Vår församling har c:a 130 medlemmar som är 65+. De har formulerat en tanke med hur de vill jobba som är följande:

Vi över 65 vill vara förebilder för de unga, samarbetspartners för medelålders och ett stöd för dem som inte orkar komma till våra gudstjänster.
Vi möts tillsammans med den stora gemenskapen men också i mindre grupper

Fredagsbön

Fredagar kl. 10.00 är alla välkomna till en stunds gemenskap med bön, bibelläsning och en enkel fika. Vi samlas i festvåningen. Vid frågor, kontakta Kerstin Ahlberg (se fliken Kontakt)

Gemenskapsträffen

Varje onsdag kl. 15:00 på jämna veckor  möts vi för en stunds gemenskap med nygräddade våfflor. Det är oftast någon inbjuden gäst som sjunger och spelar eller berättar något.

Välkomna till Gemenskapsträffarna.

Program hösten 2018

5 september        Boel Forsberg sjunger, spelar och kåserar. Hennes ämne är ”Döden – en del av Livet”

19 september     Ecke Bergman, MAF tar oss med på missionsflygets arbete och insatserna de gör för att hjälpa människor på avlägsna och isolerade platser

3 oktober         ”Ett gott åldrande till ande, kropp och själ”. Så är temat när Ingela Funegård, enhetschef på kommunen och Leif G Svensson, pastor, inspirerar oss att känna glädje i att bli äldre

17 oktober       Göte Sennerstam berättar om arbetet med ”Fridsro”, ett centrum för kvinnor och barn i Sri Lanka

31 oktober      ”Säg det med toner” Anne-Marie och Sören Haglund sjunger och spelar

14 november  ”Vi sjunger om Jesus” är temat när Hasse och Bitte från Hova besöker oss

28 november  Skärgårdspojkarna, Bengt och Bo Lundgren och Lars-Inge Albertsson sjunger för oss, men berättar också om arbetet i Rumänien

5 december     Advenstsfest. Gubbröra sjunger och Ghazal Zekavat har en andakt

Välkomna!

RPG Riksförbundet pensionärsgemenskap

RPG  verkar utifrån kristna värderingar för bla opinionsbildning för pensionärer på riksnivå och deltagande i pensionärsråd på kommunal nivå. Bland de aktiviteter vi erbjuder i Alingsås är våra gemenskapsträffar i Pingstkyrkan och stugträffar i Equmeniakyrkan.

Kontaktpersoner i Pingstkyrkan:
Leif G Svensson 070-667 29 45