En gåva till stan

engavatillstan

Vill du vara med och göra skillnad i Alingsås kommun?

En gåva till stan är Pingstkyrkans sociala arbete. Under adventstiden anordnar vi flera evenemang då vi också samlar in pengar till detta arbete. En del människor i vår stad lever under knappa förhållanden och En gåva till stan vill vara med och förmedla en uppmuntran.

Pengarna som vi samlar in förmedlas vidare innan jul som matkassar och presentkort. Vi fortsätter sedan löpande under hela året att stötta människor på olika sätt.

Vi har Öppen kyrka var tredje vecka då vi bjuder på sopplunch och erbjuder möjligheten att få med sig en matkasse hem om man har behov av det. Vi brukar ha besök av SFI-klasser vid dessa tillfällen som får träna sig på att tala svenska. Totalt brukar det vara mellan 70-80 gäster och 50-60 av dem har behov av en matkasse.

Vi gör också andra hjälpinsatser under året riktade till familjer och ensamstående, bl.a. har vi ordnat resor till Liseberg i samarbete med Socialtjänsten.

Insamlingen till En gåva till stan håller på fram till den 24 december.

Vi hoppas att ni på något sätt vill vara med och bidra med en gåva!

Vi behöver alla hjälpas åt att forma den stad vi lever i. Alingsås ska kännetecknas av människor som bryr sig!

Hur kan du vara med?

Företag:
För alla företag som vill vara med och bidra till projektet så erbjuder vi er annonsplats i form av er logotype på storbild under alla våra evenemang i adventstid, er logotype kommer vara synlig i kyrkans foajé i adventstid och ni erbjuds med er logotype exponeras via En gåva till stans facebook- respektive instagramsida, samt här på hemsidan. Är ni som företag intresserade av att vara med, kontakta sponsorsansvarig, Sven Petterson, sven.petterson@nopex.se.

Privatperson:

  • Betala in din gåva till BG 301-7720 och märk den: EGTS
  • Ge din gåva via Swish på nr: 123 105 34 20
  • Ge din gåva i vår insättningsautomat i kyrkan. Där finns en knapp så att du kan välja En gåva till stan. Insättningsautomaten tar både Visa och Mastercard.
  • Du kan också vara med och ge kontant i samband med evenemangen under adventstid

För mer information, kontakta:

Pastor och föreståndare, Peter Lewin
0731-80 65 59
peter@pingstkyrkan.com

Sponsoransvarig, Sven Petterson
sven.petterson@nopex.se